Thu Apr 18 2024

2 on parem kui 1 ehk Optimist Publicuga liitusid Helen Truuverk ja Mariliis Mia Topp

Viimaste talvekuude tuules liitusid Optimistiga kaks uut optimisti Helen Truuverk ja Mariliis Mia Topp. Kes nad sellised on ning mida endaga ühes võtsid, andsime neile ülesandeks lahti kirjutada. Teemegi esmalt päris-tutvust ning siis avame üksteise küljed hoopis läbi mitte-liiga-tõsiste küsimuste, mis teineteisele ette valmistasime.

 

Helen liitus Optimisti tiimiga veebruari lõpus. Kusjuures huvitav fakt: töövestlusel osales ta üle videosilla Vietnamist, olles parasjagu kuuajasel seljakotitripil. Kuigi Helen lõpetab sel kevadel BFMis ajakirjanduse bakalaureust, on ta tegelikult õpingute kõrvalt töötanud peamiselt vabakutselisena sotsiaalmeedia valdkonnas, luues foto- ja videosisu erinevatele brändidele ja sisuloojatele. Kunstnikuhing on ta alati olnud, aga suurem foto- ja videohuvi sai alguse Amsterdam Fashion Institute’is brändingut õppides. Tänu erinevatele loomeprojektidele sattus Helen pikemaajaliselt koos töötama ka noore sisulooja Maria Rannaväljaga ning muuhulgas sündis ühise loometöö käigus ka podcast “Rannaväljanne”. Nüüd aga saab Helen oma kogemustepagasit edasi jagada Optimisti sotsiaalmeedia konsultandi rollis.

 

Napp kolm nädalat hiljem leidis oma tee Optimisti aga Mariliis Mia, kes tegelikult tuli esiti arutlema, kas ühiselt võiks olla põnevaid kokkupuutepunkte. Ja siia ta jäi – küllap oli asi selles, et ees ootasid juba nimekaim Mari-Liis ning peaaegu nimekaim Mai-Liis.

 

Mariliis Mial on toidutehnoloogia iduettevõtte Raw Edge kaasasutaja ja tegevjuht, tal on pikaajaline kommunikatsioonijuhtimise- ja ettevõtluskogemus, õppinud on ta psühholoogiat ning magistrikraad on tal ärikorralduses ning avalikes suhetes (UK). Pea 9 aastat vedas ta elutähtsa teenuse ning börsiettevõtte kommunikatsiooni, kasvatades mitmetest tootmis-ja poliitilistest kriisidest hoolimata kommunikatsioonist ettevõttele olulise ja vajaliku rolli, vastutades muuhulgas investorsuhete, avalike suhete, sisekommunikatsiooni, mainekujunduse ja kestlikkuse kommunikatsiooni eest. Sealt edasi sukeldus ta juba ettevõtlusesse ning tegi finantstehnoloogia ettevõtte kaasasutajana tutvust iduettevõtluse kireva maailmaga. Mariliis Mia on teinud kommunikatsiooni-koostööd mitmete väga erinevate sektorite ettevõtetega alates kinnisvara arendusest ja mugavuskaubandusest kuni EU rändeprojektide vedamiseni. Ta on aktiivselt läbi töiste ja ühiskondlike rollide, aga ka võistlussportlasena tegelenud terviseteadlikkuse edendamisega ning tunneb huvi selle vastu, kuidas toit mõjutab inimese keha, tervist, vaimset heaolu, pikaealisust ja läbi selle ka majandust ning keskkonda. Mariliisi fookus on inimeste tervisega tegelemisel elanikkonna tasemel just läbi toidukeskkonna muutmise viisil, mis suunab inimesed juba loomulikult kvaliteetsema toidu poole. Linnaruumi ja kestliku elustiili aktivistina kannab ta Rattalinnapea mitteametlikku tiitlit. Rattalinnapea kuulub rahvusvahelisse rattalinnapeade võrgustikku. Tegemist on Amsterdamis asuva, ülemaailmse valitsusvälise organisatsiooniga, mis toetab kogukonna juhitud linnamuutusi jalgrattasõidu kaudu. Optimistis on tema fookuses muuhulgas ka kestlikkuse kommunikatsiooni põhimõtete juurutamine ning kultiveerimine.

 

 

👉Mariliis Mia küsib, Helen vastab.

 

Mida sa teed siis kui sa tööd ei tee?

Hetkel on minu peamisteks hobideks ülikoolis käimine ja bakalaureuse lõputöö kirjutamine :D. Aga muidu on minu rutiinis kindlasti liikumine ja trenni tegemine: näiteks käin jõusaalis või pilateses. Kuna ma olen hingelt looduslaps, siis meeldib mulle ka õues (ning eelistatult looduses) jooksmas või jalutamas käia ning üks mu lemmiktegevusi on ka meres ujumine, eriti just talvel. Lisaks tegelen igasuguste loominguliste väljunditega, alates foto-ja videoprojektidest kuni maalimiseni (mida ma tegelikult viimasel ajal pole väga teinud, nii et peab end käsile võtma uuesti!). Muidugi meeldib mulle ka lihtsalt elu nautida: sõpradega hängida, reisida või lihtsalt kodus chillida ja filme vaadata.

 

10 erinevust Amsterdam vs Tallinn

1. Amsterdamis on rohkem rattaid kui Eestis inimesi.
2. Amsterdamis sajab vihma (kogu aeg). Eestis sajab lund (kogu aeg).
3. Hollandis on maailma kõige pikemad inimesed. Eestlased on 2. kohal.
4. Amsterdamis on toidupoe hinnad madalamad kui Tallinnas.
5. Tallinnas on Kalamaja. Amsterdamis on de Pijp.
6. Eestlased on külmad ja tagasihoidlikud. Hollandlased on samuti külmad, aga see-eest väga otsekohesed.
7. Amsterdamis ei tunne sind keegi. Tallinnas öeldakse: “Eesti on ikka nii väike”.
8. Tallinnas on meri (mida ma väga igatsesin), Amsterdamis on… kanalid.
9. Hollandlased ei võta enamasti (minu kogemusel) toas jalanõusid jalast ära. Eestlased võtavad (õnneks).
10. Amsterdamis oskavad inimesed murevabalt elu nautida. Tallinnas on kõigil kogu aeg kiire.

 

Kui sa saaksid maailmas muuta 3 asja, mis need oleks. “World peace” ei ole lubatud.

1) Inimesed võiksid üksteise suhtes sallivamad olla ning igaüks võiks tunda end aktsepteerituna täpselt sellisena, nagu ta on.
2) Tahaks, et planeet Maa ikka alles jääks ja oleks ka 50 või 500 aasta pärast elamiskõlbulik. Nii, et ma ei tea, kõik võiksid näiteks vähem tarbida.
3) Mulle väga meeldib reisida, nii et kui ma oleksin võlur, siis annaksin inimestele võimaluse teleporteeruda😅.
4) (Ikkagi world peace ka!)

 

Kelleks sa suureks saades tahad saada?

Printsessiks👑

 

Lemmik 1) film 2) bänd 3) raamat.

1) Häid filme on palju, aga “Inception” on kindlasti üks klassikaid, mis on leidnud mu südames oma koha.
2) Lemmikbändi on küll jube raske välja tuua, kuna ma olen hetkel pigem artisti-usku: Mac Miller on kindlasti üks lemmikuid näiteks + igasugused house’i artistid/dj-d. Aga kui bändidest rääkida, siis ma olin kuskil 10 aastat tagasi maailma kõige suurem Arctic Monkeys’e fänn ning minus on endiselt seda indie-girl’i ka alles. Praegustest indie-lemmikutest võiks välja tuua nt. Tame Impala.
3) Mul on mingi imelik kiiks elulooraamatute vastu. Kõige lemmikum on vist Michelle Obama oma, aga suure “Friendsi” fännina lugesin muidugi hiljuti läbi ka Matthew Perry raamatu, mis kindlasti väärib samuti kohta topis.

 

 

 

👉Helen küsib, Mia vastab.

 

Mis on üks asi, mida keegi (või vähemalt paljud) sinu kohta ei tea?

Ma olen küll suhteliselt avatud ja kes kuulata jaksab, teab kõike. Aga inimesed kipuvad imestama: 1) et mul on peaaegu 18 aastane poeg 2) et ma olen natuke Pipi ja kasvasin üksi 3) et ma olen päris pikalt fitnessis võistelnud, 4) ma sõidan aastaringselt rattaga.

 

Mis on sinu salajane talent?

 

Kelleks sa väiksena saada tahtsid?

Võluriks eeskätt. Aga laual olid ka üsna sarnase iseloomuga ametid nagu astronaut, õpetaja, advokaat. Siin ma nüüd siis olen – endiselt ei tea, kelleks ma saada tahan. Aga väiksest saati huvitas mind mustmiljon asja korraga, küllap on see mind toonud ka nii mitmete justkui erinevate teemadeni, mis on tegelikult omal viisil kõik seotud. Umbes nagu Eestis on kõik inimesed kuidagi tuttavad tegelikult.

 

Mis sind kõige rohkem närvi ajab?

Rumalus ja ükskõiksus. Ma olen ise ühiskondlikult väga tundlik ning ebaõiglus sööb mul hinge seest. See väljendub väga erinevalt ning küllap on ka põhjus, miks ma olen teatud teemades ka väga aktiivselt võitlemas.

 

1 quote / meem, mis sind kõige paremini iseloomustab.

Teeme kaks.
1) Mulle meeldib väga Maya Angelou mõte: “My mission in life is not merely to survive but to thrive: and to do some with some passion, some compassion, some humor and some style”. See võtab hästi kokku, mismoodi ma elu vaatan.
2) Ja see võtab kokku KUI väga ma armastan punast täidlast veini 🙂

 

Tutvu Heleniga lähemalt LinkedInis.

Tutvu Mariliis Miaga lähemalt LinkedInis.

 

 

✌️

SHARE

Recommended